top of page
  • Writer's pictureNecesse administrācija

Vai mazam uzņēmumam drīkst būt balss? Darbs skaistumkopšanā

Vai vispār skanēs zvans?



Darbs skaistumkopšanā ir izvēle un tam nav nekāda sakara ar indivīda prāta kapacitāti. Mēs strādājam nozarē ne tāpēc, ka nebūtu spējīgas / spējīgi iegūt darbu "prestižā" līmenī - bankā, ierēdniecībā vai kā tamlīdzīgi.

Mēs darbojamies skaistumkopšanā, jo mūs šis darbs iepriecina, mums rūp kvalitāte un mēs ikdienā cenšamies lauzt stereotipu par to, ka esam "vienu līmeni zemāk".

Izklausās pēc Džumandži spēles, ne tā?


Mēs negirbam vispārināt, nevaram runāt par visiem un vienlaikus, tāpēc vēršam uzmanību, ka šis ir subjektīvs situācijas iztirzājums. Jūs ziniet, mūsu komandā darbojas izglītoti, prātīgi un spējīgi darbinieki!

Viena no mūsu manikīra meistarēm pēc pāris gadiem darbosies kā ārsts Latvijas slimnīcā. Kāda cita vairākus gadus ir strādājusi bankā, vēl kāda ir ieguvusi augstāko izglītību kā sabiedrisko attiecību speciālists. Kādai ir vairāki bakalauri un maģistra grāds uzņēmējdarbībā...

Vai Jums šķiet, ka mēs nespējam izvērtēt situācijas nopietnību?


Taču nozare, kurā mēs darbojamies patiešām ir apšaubāma un tas ir iemesls, lai mēs neuzdrīkstētos vispārināt.

Mūsu kosmetoloģijas speciālisti ir ieguvuši augstāko izglītību skaistumkopšanā, bez tam - ir ārstniecības personu reģistrā. Meistares ir mācījušās vairākus gadus, ieguvušas pasaulē atzītu CIDESCO izlgītības apliecinājumu un savas zināšanas ļoti spilgti parāda ikdienas darbā studijā.

Taču akreditēta izglītība skaistumkopšanā ir māns - viens liels un pelēks mākonis. Vienlaikus ir iespējams iegūt specialitāti (sauksim to par aroda izglītību) 1 darba dienas laikā!

Piemēram, Jūs variet aiziet uz vaksācijas kursiem, kur Jūs apmācīs pāris stundās izzinošā teorijā. Tai sekos "prakse" (1-3 modeļi) un diploms ir rokā. He, un te būs joki - Jūs varēsiet strādāt un pelnīt tik pat daudz kā akreditētu izglitību ieguvis speciālists, neinvestējot sevī un mācībās vairākus tūkstošus eiro.


Rezultāts ir vienkāršs - nozarē, kuru jau tā tur 2 vaļi, izveidojās īpaši liela problēma ar negodīgu konkurenci. Runa ir par situāciju kopumā - ietverot patērētāju paradumus, piedāvāto pakalpojumu specifikāciju, cenu, cenu dempingu, u.c.

Īpašu vērību vēlamies vērst individuālajiem meistariem, kuri darbojas mājas apstākļos, jo tā ir nozares visgrūtāk pārvaldāmā daļa. Faktiski, te darbojas godaprāta princips un paškontrole, jo neviena valsts institūcija nespēj objektīvi kontrolēt notiekošo pakalpojuma saņemšanas laikā un vietā.

Ir vērts atzīmēt, ka dēļ nedezinficētiem instrumentiem ir iespējams iegūt HEPATĪTU C, tādējādi "COVID 19" vairs nebūs galvenā problēma.

Mēs saprotam un atbalstam piesardzību, taču neļaujot darboties oficāliem saloniem, klientus, vairāk kā iepriekš, mājas apstākļos pieņem privātie darboņi.

Vai paļauties uz patstāvīgo klientu lojalitāti ir objektīvi uzņēmumam?

Vidēji katrā salonā ir ap 10 darbiniekiem, kuriem ir ģimene, bērni, kredīti, u.c.

Lai tas paliek kā retorisks jautājums.

Situācija ir sarežģīta un pabalsti, protams, ir risinājums kādā brīdī, taču tie nav risinājums situācijā, kad 2 dienu laikā meistari paliek bez darba.

Neziņa sekmē bailes, savukārt baiļu iespaidā rodas nekontrolēta, neapdomīga rīcība. Vai Jūs domājiet, ka meistari, kuri turpina darboties nozarē, kaut arī ir aizliegumi, to dara labprāt? Situāciju speciālisti necenšas boikotēt ar parakstu vākšanu - tiek meklēts risinājums, lai samaksātu īri un nodrošinātu ikdienas vajadzības. To mēs esam gatavi apgalvot nozares vārdā.


Televīzijas kanāls TV3 aicināja studijas vadību sniegt viedokli par ierobežojumiem, kuri attiecas uz skaistumkopšanu līdz 2020. gada 6. decembrim.

Mēs atkārtoti uzsveram, ka esam PAR ierobežojumiem un PAR godīgu un drošu darba vidi, vienlaikus vēršot uzmanību, ka IR alternatīvas situācijas loģiskam atrisinājumam.

Līdzīgi kā vairāki citi saloni Latvijā, mēs bijām sagatavojušies vīrusu sezonai. Pārliecinājāmies, ka klientu uzturēšanās telpās pie mums ir droša!

* Mēs varam nodrošināt kontrolētu klientu plūsmu

(katrā kabinetā atrodas tikai 1 meistars un 1 klients)!

* Mēs veicam gaisa dezinfekciju telpās izmantojot "DEZAR 3" un "DEZAR 4" aparāttehnoloģijas, kuras ir paradzētas dažādu vīrusu izplatības ierobežošanai.

* Meistari ir aprīkoti ar sejas vairogiem un maskām!

* Mēs veicam publisko virsmu dezinfekciju ik pēc 30 minūtēm!

* Mēs varam nodrošināt klientu uzskaiti un anketēšanu!

* Manikīra meistaru darba galdi ir papildus aprīkoti ar aizsargstikliem!


Mēs varam strādāt, lai nozare darbotos un klienti varētu saņemt kvalitatīvus pakalpojumus! Un, iespējams, ka situāciju vērtīgāk atrisināt var bez draudiem ar sodiem un policiju?

Izvērtējiet salonus un privātos kabinetus - ļaujiet nozares speciālistiem parādīt, ka mēs varam darboties un spējam savu darbu vadīt droši! Ļaujiet strādāt tiem, kuri atbilstu Jūsu vērtību kritērijiem, bez īpašiem fenomeniem, kā, piemēram, frizētavas.

Ir svarīgi veidot kontrolētu konkurences vidi!


bottom of page