top of page
  • Writer's pictureNecesse administrācija

Vai mans matu šampūns ir kaitīgs?


          Veselīgu matu galvenais nosacījums -  IERADUMS PAR TIEM RŪPĒTIES! Šajā rakstā mēs pastāstīsim un pētīsim dažādu produktu SASTĀVU un to IETEKMI uz matiem!


       

 Matu kopšanai šobrīd tirgū tiek piedāvāti daudz un dažādi risinājumi – balzāmi, maskas, serumi, krēmi, šampūni neticami plašā variācijā. Studijā esam izvēlējušies strādāt ar produktiem, kuri ir efektīvi, kurus rekomendējam un kuri ir cenu kategorijā pieejami ikvienam!

            Taču iesākumā nedaudz vairāk par matu kopšanu…

 

Šampūna iepakojumu teju neviens nepēta, dažkārt pasmaržo un nodomā, ka baigi labs, jo taču teju pavasaris vienā pudelē! Taču ne viss, kas skaisti izskatās un ir šķietami patīkams, ir derīgs un DROŠS.

  • COCAMIDOPROPYL BETAINE - Kokamīd-propil-betaīns.  Viela šampūna sastāvā iekļauta ar mērķi palielināt tā putošanos un biezumu.

Visbiežāk izraisa alerģisku rekaciju, kura var izpausties kā dermatīts, matu sausums , dažādi galvas ādas iekaisumi!


  • TETRASODIUM EDTA – EDTA tetra nātrija sāls. Viela šampūna sastāvā iekļauta, lai tā sasaistītu netīrumus un veicinātu ādas attīrīšanu. Ikdienā šī viela sastopama vairākos mazgāšanas līdzekļos, lauksaimniecības ķīmiskajos aerosolos un farmācijas produktos. Ietekme uz veselību: EDTA ne tik viegli bioloģiski sadalās -  tikko nonāk vidē, tas šķīdina toksiskos smagos metālus un veicina to iekļaušanos barības ķēdē. Smagie metāli ir toksiski cilvēku veselībai un nelabvēlīgi ietekmē uzvedības, fizioloģiskās un izziņas sistēmas. Bez tam, viela ir alerģiska un var spēcīgi kairināt ādu, acis!


  • SODIUM LAURETH/LAURYL SULFATE (SLES/SLS) (Nātrija lauret/lauril sulfāts). Šampūnā viela iekļauta, jo tā atdala no matiem taukus un liek šampūnam izplesties - ļoti ātri iekļūst ādā un saglabājas sirds un aknu audos. Atrodams 90% no visiem komerciālajiem šampūniem un daudzos citos veselības un skaistumkopšanas līdzekļos, īpaši ķermeņa krēmos un zobu pastās. SLS ir aizliegti burbuļvannās, jo tam ir nelabvēlīga ietekme uz ādas aizsargslāni un tas izraisa izsitumus un infekcijas. Tas atrodams arī rūpnieciskajos tīrītājos. Laboratoriju klīniskajos izmēģinājumos SLS tiek izmantots kā kairinošs līdzeklis, lai testētu ārstniecisko līdzekļu efektivitāti. Veselības sekas? Caur asinsvadiem SLS/SLES koncentrējas sirdī, aknās, smadzenēs un acīs. Tas paliek audos ilgu laiku un var izraisīt vēzi, endokrīnās sistēmas noārdīšanu, acu bojājumus, matu izkrišanu, paaugstinātu ādas jūtību un īpašu ādas sausumu.

 

AR KO STRĀDĀJAM MĒS UN KĀPĒC ŠOS PRODUKTUS REKOMENDĒJAM?

 

          "KITOKO" zīmola profesionālajā piedāvāto produktu klāstā ir izstrādātas vairākas produktu līnijas, kurās apvienota DABA ar ZINĀTNI.

Galvenie 6 iemesli - KĀPĒC rekomendējam tieši "KITOKO"?


1

Produkti ir KVALITATĪVI

2

DROŠS produktu sastāvs

3

ĪPAŠI MAIGAS produktu RECEPTES

4

Lielisks REZULTĀTS

5

Tā ir LUKSUS klases matu kopšana par izcilu CENU!

6

Tas ir MŪSDIENĪGS zīmols


 

Šobrīd ir pieejamas vairākas produktu līnijas:

 

“Oil treatment” – līnijā pieejami šampūni, balzāmi, matu maskas un produktu līnijas “zvaigzne” – matu eļļa. Eļļa satur  dabīgo  Karitē un Argana eļļu.  Bagātināta ar antioksidantiem, omega eļļām un A un E vitamīniem. Sastāvā esošās taukskābes baro matus no iekšpuses, mitrina un piešķir matiem elastību un spīdumu. Kitoko ārstnieciskā eļļa ne tikai atdzīvinās nogurušus matus, bet arī palīdzēs neitralizēt brīvos radikāļus un aizsargās matus no apkārtējās vides un ķīmiskiem bojājumiem. Piemērots visiem matu tipiem, īpaši ja tie ir nesavaldīgi vai sausi. Satur dabiski iegūtu UV filtru. Nenoslogo un nesatauko matus. Samazina matu žāvēšanas laiku.

 

!Interesanti!

Šo produktu lietošanai rekomendē arīdzan pasaulē labi zināmais “La Posh salon” īpašnieks, matu eksperts ar vairāk kā 40 gadu pieredzi – Andrew Ashton! Meistars norāda, ka produkti, kuri veidoti uz eļļas bāzes, pasargās matus no mitruma un šķelšanās, taču vizuāli aizvien tie būs vijīgi, viegli veidojami.


NECESSE meistari REKOMENDĒ:

Eļļas formula izstrādāta tā, ka tās abosrbācija ir tūlītēja – tā netauko matus, bez tam, pēc tās ieklāšanas matos, tiek manāmi samazināts matu žāvēšanas laiks!

 

“Hydro - revieve” – izcila līnija matu mitrināšanai un atdzīvināšanai.

Āfrikas augu ekstrakti un unikālā ELECTRON ACCEPTOR Technology dziļi iekļūst matu struktūrā un atspirdzina sausus, nespodrus vai raupjus matus, padarot tos mīkstus, lokanus un spīdošus. Ārkārtīgi maigs, nesatur sulfātus. Satur baobaba, zaļās tējas un Āfrikas tulpju koka ekstraktus, karitē eļļu, A  un E vitamīnus, dabīgos mitrinātājus un Marokas mālus, kas ļauj attīrīt un mitrināt. Padara matus mīkstus, spīdīgus un viegli ieveidojamus. Saudzē matu krāsu. Īpašā, ekskluzīva sastāva dēļ uzglabāt istabas temperatūrā. 


"Volume - enhance” – līdzekļi matu ajomam.

Līdzekļi ir bagātināti ar dateļu, zaļās tējas, Āfrikas tulpju koka, papirusa un karitē ekstraktiem, čitozānu, A un E vitamīniem, keramīdiem, kāarī dabīgajiem mitrinātājiem, kas ļauj novērst statisko elektrību, padarīt matus kuplus, piešķirot tiem apjomu. Padara matus gludus, atšķetinot tos, un mati kļūst viegli ieveidojami. Saudzē matu krāsu.






“Nutri - restore” - matu kopšanas līnija bojātiem matiem!

Līnijā ietverta īpaši maiga, sulfātus nesaturoša formula! Tās sastāvā ir: hibisks, zaļā tēja, tulpes ekstrakts, vitamīni a un E, NMF un smetiskie māli, kas lieliski palīdz iztīrīt netīrumus. Pēc produktu lietošanas manti kļūsr mīksti, viegli savaldāmi.





"Purify & control” – izcili līdzekļi cīņā ar blaugznām!

Produkta līnijā pieejams ir “DANDRUFF – CONTROL SCALP” toniks, kura radīts, lai likvidētu blaugznas un mazinātu galvas ādas niezi.

Produkti līnijā izstrādāti pēc īpaši maigas, antibakteriālas formulas, kas atvieglo niezi un galvas ādas lobīšanos, mazina blaugznu veidošanos.


NECESSE REKOMENDĒ:

Tonika sastavā ir visiem labi zināmais PANETNOLS, kuru pielieto arīdzan dažādu apdegumu ātrākai sadziedēšanai, ādas nomierināšanai. Tas papildināts ar B vitamīnu ādas mitrināšanai un matu spēcināšanai!



“Age - prevent” – līnija, kas sastāv no tikai 3 produktiem, taču tos lietojot GARANTĒJAM, ka tie atjaunos trauslus matus, piešķirs tiem jauneklīgu spīdumu. Šajā matu kopšanas līnijā īpašs akcents ir tieši matu saknēm, kurās blāvums parādās visstraujāk. Tā ir matu REHABILITĀCIJA!


Šīs līnijas izstrādē "ASP" rūpīgi izvēlējās botāniskos ekstraktus, kuri visspēcīgāk iedarbojas tieši uz galvas ādu. Līnijas izstrādes laikā galvenais mērķis bija radīt tikai 3 produktus, kuri spētu aizkavēt matu novecošanos. "Cleanser" - šampūns, matu attīrīšanas līdzeklis, ir izgatavots no zilā lotosa un smektiskā māla, kas veicina asins apriti galvas ādā, dziļi attīra matu saknes un noņem dažādus piemaisījumus. Matu balzāma sastāvā ir tamarinda ekstrakts, kas samazina matu lūšanu, spēcina tos un padara vizuāli biezākus, mīkstākus. "Galvas ādas toniks" ir izstrādāts tajā iekļaujot mikroaļģu ekstraktu. Tonika galvenais mērķis ir novērst bojājumus galvas ādā un matu saknēs, tādējādi nodrošinot to nepārtrauktu atjaunošanos.


 

!INTERESANTI !


Kanādiešu profesionālais žurnāls "Allure" tika veicis padziļinātu pētījumu un izveidoja sarakstu ar labākajiem un nekaitīgākajiem šampūniem. Mēs piedāvāsim tikai tos, kuri pieejami Latvijā dažādās tirdzniecības vietās!




  •  Kérastase - Bain Fluidealiste; !

  •  Moroccanoil - Extra Volume Shampoo !

  • Pantene Pro-V - Gold Series Sulfate-Free Shampoo

  • Garnier Fructis Curl Nourish Shampoo !

  • KITOKO – oil treatment line 

* Rekomendē NECESSE (un tikai!) nopērkams pie mums!


 

ATSAUCES un tiešsaistes uz tekstā izmantoto informāciju


©https://www.santa.lv/raksts/ieva/skaistumkopsana/3-svarigi-jautajumi-par-matu-kopsanu-31239/

https://www.zalabriviba.lv/ilgtspejigs-paterins/kimija/kimija-pafimerija/


! Informējam, ka ne visi tekstā izmantotie avoti ir definējami kā zinātniska literatūra.

bottom of page